Направете заявка на номер

ВОДАТА И ЗАЩО Е ВАЖНА ЗА ПРАВИЛНОТО УСВОЯВАНЕ НА ВИТАМИНИТЕ И МИНЕРАЛИТЕ

бягащо момиче на маратон dentaprime run city, което подхвърля бутилка вода aquabella

Водата е основен компонент на живота и играе решаваща роля за поддържането на цялостното здраве.

Сама по себе си тя е източник на витамини и минерали, но е от съществено значение за усвояването и транспортирането на много жизненоважни хранителни вещества. Освен това някои минерали и витамини присъстват в различни храни и напитки, а водата може да помогне за разпределянето на тези хранителни вещества в тялото.

Ето кратък преглед на връзката между водата и някои полезни витамини и минерали:

1. Витамин С – водоразтворимите витамини като витамин С изискват вода за усвояване и транспортиране в тялото. Това е основно хранително вещество, което поддържа имунната система, заздравяването на рани и образуването на колаген.

2. Витамини от група В – Тези водоразтворими витамини, включително В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), В6 (пиридоксин), В7 (биотин), В9 (фолат) и B12 (кобаламин), играят жизненоважна роля в енергийния метаболизъм, мозъчната функция и образуването на червени кръвни клетки. Водата е необходима за тяхното усвояване и използване. 2. Минерали

  • Калций е важен за здравето на костите и зъбите, мускулната функция и съсирването на кръвта. Достатъчният прием на вода помага за транспортирането на калций през кръвта.
  • Магнезий – този минерал е от съществено значение за функцията на мускулите и нервите, контрола на кръвната захар и здравето на костите. Водата подпомага усвояването на магнезия в червата.
  • Калий е от решаващо значение за поддържането на правилен баланс на течности и електролити в тялото. Водата помага за регулиране на концентрацията на калий в кръвта.
  • Натрий е друг важен електролит. Той играе ключова роля в поддържането на правилния баланс на течностите и нервната функция. Водата помага за регулиране на нивата на натрий в тялото.
  • Желязо – въпреки че водата не влияе директно върху усвояването на желязото, поддържането на добра хидратация е от съществено значение за цялостното здраве. Желязото е жизненоважно за преноса на кислород в кръвта и производството на енергия.

ВАЖНО е да се отбележи, че нуждите на тялото от вода варират от човек на човек в зависимост от фактори като възраст, ниво на активност, климат и цялостно здраве. Поддържането на подходяща хидратация е от решаващо значение за цялостното благосъстояние. Водата помага на тялото да функционира ефективно и гарантира, че основните витамини и минерали се абсорбират и транспортират според нуждите. Балансираната диета, която включва разнообразни храни, богати на витамини и минерали, съчетана с подходяща хидратация, е от съществено значение за поддържането на добро здраве. Пиенето на вода и консумацията на богати на хранителни вещества храни работят заедно, за да поддържат цялостното благосъстояние.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Нашите партньори

    БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ДОВЕРИЕТО
    Лого на игрални зали COLOR BET
    лого на организатори на маратони IRUN
    лого на супермаркет starmarket
    Последвай ни за още интересни неща от #aquabella
    Следи актуалните ни предложения и промоции!
    Абонирай се за известия.
    © 2023 AQUA BELLA от Аква Белла Къмпани - търговия, доставка на едро и дребно с бутилирана трапезна, бебешка и сребърна вода. Както и монтаж, сервиз на хладилни витрини и диспенсъри за вода. ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.
    Call Now Button